Office Guru

Csatolmánymódosítás Outlook 2013-ban

2016. február 11. - Office Guru

Folytatva az elmúlt időszakban eléggé felgyülemlett olvasói és egyéb kérdések megválaszolását (és itt meg is nyugtatnék mindenkit, hogy előbb-utóbb az összes kérdés megválaszolásra kerül), ma ismét elszakadunk az Office-berkeken belül legtöbb témát szolgáltató Exceltől és egy egyszerűnek tűnő Outlook kérdésre fogjuk megkapni a választ a mai posztból.

A nevezett kérdés nem más, mint hogy például az Outlook 2007-ben (vagy akár példaként még korábbi verziót is felhozhatnék) már egészen megszokott lehetőség, hogy a levélben közvetlenül tudjuk módosítani a csatolmányunkat, létezik-e még az Outlook későbbi verzióiban, nevezetesen a 2013-ban? Átfordítva, ha van egy levelünk, amit kaptunk valakitől egy csatolmánnyal együtt, de a csatolmányt később új információk vagy adatok ismeretében módosítani szeretnénk az eredeti levélben, akkor azt milyen úton érhetjük el az Outlook 2013-as verziójában?

Alapesetben ha megpróbáljuk ezt a módosítást megtenni, kapunk egy szép hibaüzenetet, miszerint fájlunk Read-Only és így nem is tudunk módosítást eszközölni rajta:

x01.bmpSzerencsére a fejlesztők nem vették el tőlünk a lehetőséget, hanem biztonsági okokból ezt nem tették automatikussá, azaz ha szeretnénk módosítani a csatolmányon, akkor nem kell mást tennünk, mint a megnyitott levelünkön belül a Ribbonunkban az Actions gombocskára kattintva be kell kapcsolnunk a szerkesztési lehetőséget az Edit Message parancs segítségével:

x03.jpgHa ezt megtettük, akkor innentől kezdve már szabad a gazda és úgy tudjuk módosítani a csatolmányunkat, ahogy szeretnénk, csak értelemszerűen ne felejtsünk el rámenteni a csatolmányra, majd utána a levélre is:

x02.bmp

 

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr358383072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyűrött Papír 2016.02.11. 22:08:12

Én ettől szabályosan agyf...t kaptam, amikor a userek nem lementették, hanem csatolmányt nyitottak és abban dolgoztak. Kutya vacsorája volt, hogy megmaradt-e.
Az meg a másik kérdés, hogy akkor mi lesz ez eredeti levéllel. Mert az abban a formájában elveszik, ha módosul a csatolmánya. A küldő és címzett nem ugyanazt a levelet kezeli már!

Atzs · https://adatrendezo.hu 2016.02.12. 05:05:59

Egyetértek az előttem szólóval. Elküldök egy elemzést vagy szerződést. A kedves ügyfél az Outloookban meghamisítja a csatolmányt. Másfél év múlva erre már nem emlékszik, és jön azzal, hogy én küldtem baromságot. (Vagy csak átveszi a projektet egy kollégája, akinek fogalma sincs a módosításról.) Lenyűgöző lehetőség.

I_Isti 2016.02.12. 13:03:30

Csatlakozom!

Ráadásul manapság a szinte korlátlan felhőtárhelyek korában szerény véleményem szerint illik leszokni a "dokumentumok e-mail-en küldözgetése közös munka címén" tevékenységről.
A helyes módszer: a létrehozott dokumentumot megosztjuk sps-en (ha meg vagyunk verve azzal, hogy ezt a szoftvert használja a cégünk.) -- ha nem akkor a ms felhőjében, vagy másik szolgáltató felhőtárhelyén.
És a megosztás linkjét küldjük el e-mail-ben. --> a dokumentum akkor is megmarad, és egy példányban marad meg, ha a levelezésünk, vagy a kliensünk esetleg összeomlik.
süti beállítások módosítása