Office Guru

Harvey Balls - információk vizuális, egyszerű átadására tökéletes kis "labdák"

2016. április 05. - Office Guru

Harvey Balls - olyan kör alakú információhordozó szimbólumok, amelyek főként minőségi összehasonlításban, eredmények vizuális megjelenítésében, projektek állapotának kimutatásában terjedtek el az 1970-es évektől kezdődően. Nevüket egy Harvey Poppel nevű tanácsadóról kapták, tehát tévedés az a sokak által tényként kezelt hiedelem, hogy közük van a smiley arcocska megálmodójához, Harvey Ballhoz.

Eddig az a pár hivatalos infó, amit tudnunk kell a Harvey Ballsról, a következőkben inkább jöjjön annak bemutatása, hogyan tudunk ilyen kis információhordozó gömböket könnyedén készíteni Powerpointban.

Első lépésként kezdjük a Ribbonunk Insert füle alatt található Illustrations szekció Shapes funkciója alól egy Ovális forma beszúrásával, figyelve arra, hogy miközben megrajzoljuk a kis körünket, tartsuk nyomva a Shift billentyűt, így tökéletes kört kaphatunk:

oval1.jpg

oval2.jpgMielőtt rátérünk a következő lépésre, célszerű a Ribbonunk Drawing Tools - Format füle alatt megnézni, hogy milyen méretű az első körünk, ugyanis a másodikat is ilyen méretűre kell majd elkészítenünk.

Szóval ismét a formák beszúrásához megyünk és ezúttal egy körszeletet szúrunk be akkora méretben pontosan, mint az első körünk:

oval3.jpg

oval4.jpgÁltalánosságban tapasztalatom szerint a Harvey Balls színei a szürke és fekete különféle árnyalatai, így színezzük át mindkét körünket a következők szerint:

- Az első körünk legyen világosszürke kitöltéssel, de jó erős körvonallal. Ezt az első körre kattintva megjelenő Drawing Tools - Format fül alatt tudjuk elérni a Shape Fill illetve Shape Outline funkciók segítségével.

oval5.jpg- A második körünk legyen jóval erősebb szürke kitöltéssel, de körvonalak nélkül. Ezt a körre kattintva tudjuk elérni a fentebb már említett Shape Fill és Shape Outline funkciók segítségével.

oval6.jpgEzután fogjuk meg a körszeletünket és szépen illesszük bele az első körünkbe. Ha ez megvan, akkor a két kört együtt kijelölve és jobb gombbal kattintva elérjük a Group funkciót, amivel egyesíteni tudjuk a két kört és máris elkészült az első gömbünk:

oval7.jpgMit kell most tennünk? Készítsünk ebből a gömbből még párat legalább:

oval8.jpgHa ez megvan, akkor bármelyik kis labdánkban ha belekattintunk a körszeletbe, akkor tudjuk méretezni a szeletet a kis sárga nyilak segítségével és ezzel bármikor olyan állást tudunk beállítani, amilyet akarunk:

oval94.jpgRöviden tehát ennyi lenne, máris elkészültek a "Harvey-labdák", prezentálhatjuk a projektjeinket vagy amit csak akarunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr998569502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása