Office Guru

Infografika ötlet egy lehetséges jövő heti Excel-feladathoz

2016. május 22. - Office Guru

Manapság egyértelműen látható az a tendencia, hogy önmagában összeállítani egy Excel-táblát az eredményeinkkel nem üt túlságosan nagyot, adataink vizualizációjára, az infografikákra igen nagy hangsúlyt kell fektetnünk, ha le akarjuk nyűgözni a célközönségünket.

A következő rövid posztban egy olyan technikát mutatok be, amely igazából elég sokféle infografika elkészítésére ad lehetőséget, tehát a most bemutatott verzió csak egy, a végtelen számú opcióból.

Kezdjük azzal, hogy a Ribbonunk Insert füle alatt található Illustrations szekció Shapes menüjével szúrjunk be mondjuk egy egyszerű téglalapot:

th01.jpgJelöljük ki, majd jobb gombbal való kattintás után válasszuk ki az Edit Points funkciót, ami lehetővé teszi, hogy default formánkat mindenféle irányba és méretbe alakítgassuk:

th02.jpgAz Edit Points kiválasztása után valahogy így néz majd ki téglalapunk, a pontok mentén tudunk görbíteni, szélesíteni, elhúzni stb.:

th03.jpgÉn most szimplán behullámosítom két pont elhúzásával a téglalapomat:

th04.jpgMire mentem ezzel? Hát így önmagában semmire, ezért gyorsan készítek is egy szélességét tekintve az eredeti téglalappal megegyező méretű "magas" téglalapot:

th05.jpgEbből eltávolítom a kitöltést és megvastagítom a körvonalakat (Format Ribbonfül alatt Shape Fill and Shape Outline):

th06.jpgEzután következik néhány fontos lépés: elsőként a View Ribbonfül alatt található Show szekció Gridlines pipájának eltávolításával eltüntetem a táblázatkezelőm háttérvonalalait. Folytatásként az üres, nagy téglalapomba belehúzom a hullámosított eredetit, majd a jobb gombbal való kattintással előhívható Group funkció segítségével egyesítem őket. Nem maradt más hátra, mint hogy rádobjunk valamilyen információs szövegdobozt vagy feliratot és kész is:

th07.jpgLássuk meg, hogy ez csak egyetlen kiragadott lehetőség volt, az Edit Points segítségével nagyjából a csillagos ég a határ, csinálhatunk félig tele poharat hullámzó vízzel, megcsinálhatjuk ezt körrel vagy háromszöggel is, de a színek és alakzatok hatalmas skáláját böngészve látható, hogy bőven tudunk még kreatívkodni.

th08.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr58739504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása