Office Guru

Exceles képszerkesztés avagy nagy matematikusok beillesztése egy táblázatba

2016. május 26. - Office Guru

A mai könnyedebb hangvételű, rövidke Excel-posztban a táblázatkezelő egy másik, kevéssé ismert funkcióját, az alap képszerkesztési lehetőségeket fogjuk megvizsgálni egy egyszerű feladaton keresztül (amelyet valószínűleg bármelyik képszerkesztővel jobban meg is tudnánk csinálni). Avagy hogy vegyük rá a legendás Grigori Perelmant, hogy ő maga írjon Excelünk egyik cellájába valamit?

Először is fogjunk egy képet a legendás matematikusról, majd szimplán illesszük be a munkalapunkra:

grig.jpgKattintsunk a képre, majd a Ribbonunkon megjelenő Format fül alatt keressük meg a Remove Background funkciót és szimplán kattintsunk rá:

grig1.jpgBár többnyire csak igen jól elkülöníthető képrészek esetén van erre esélye, a program kísérletet tesz a háttér elválasztására a kiemelendő résztől:

grig2.jpgAhogy számíthatunk rá, ez nem nagyon megy neki, így a most már aktívan látható Background Removal Ribbonfülre lépjünk, ahol a Mark Areas to Keep, Mark Areas to Remove és Delete Mark funkciók segítségével apró pontokat tehetünk a képünkre, amelyekkel nagyjából körbe tudjuk határolni, hogy mi az, amit szeretnénk megtartani illetve eltávolítani:

grig3.jpgHa megvagyunk a körbehatárolással, amelyet egyébként menet közben folyamatosan nézhetünk is, hiszen a program automatikusan frissít mindig, az ugyanezen Ribbonfül alatt található Keep Changes funkcióval jóvá tudjuk hagyni a változtatásokat:

grig4.jpgÉs ahogy láthatjuk, el is készültünk, maga Perelman próbálja felvázolni nekünk a SUMPRODUCT szépségeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr78749586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása