Office Guru

Frusztráló beillesztési probléma Wordben

2016. július 23. - Office Guru

A következő posztban egy Excelt és Wordot is érintő, roppantul idegesítő problémáról lesz szó, amelyet valószínűleg mindenki tapasztalt már, aki sűrűn használ beágyazott Excel-fájlokat (vagy más beágyazásokat) Word dokumentumokban. A szerencsésebb helyzet az, amikor saját maga által készített fájlokról van szó.

Adott egy egyszerű Word-fájl, amelybe be szeretnénk ágyazni egy Excel-fájlt. Tehetjük ezt úgy is, hogy az Excelben az adatokat kijelöljük majd Copy után Paste Speciallel objektumként beillesztjük, de szimplán Wordből az Insert ribbonfül alatt a Text szekció Objektum parancsát használjuk.

object1.jpgAkárhogy is tesszük, Word dokumentumunk lementése majd újbóli megnyitása után előfordulhat, hogy hiába próbáljuk megnyitni az Excel doksit, a következő hibaüzenettel szembesülünk:

object.bmp

Fontos megjegyezni, hogy ez csak az én példámban Excel-csatolmány, ugyanez reprodukálható például Visio vagy PowerPoint fájlok esetén is. Az alapvetően legradikálisabbnak számító egyik megoldás erre a problémára az lehet, ha a fájlok megnyitása előtt Excelben az összes COM (Component Object Model) add-int kikapcsoljuk. Nagyon röviden, ezek az add-inek az Excel funkcióinak kibővítését támogatják, például egy specifikus formra való kattintással.

Ezeket a File menü - Options almenüjéből érhetjük el, ahol a felugró Excel Options ablakban az Add-Ins fülre kell kattintanunk.

object2.jpgEnnek az ablaknak az alján válasszuk a Manage Add-insnél a COM Add-ineket:

object3.jpgMajd kapcsoljunk ki mindent:

object4.jpgSokan kizárólag a PowerPivot Add-in kikapcsolásában hisznek, de az összes add-in kikapcsolása alapvetően a biztos, ám radikális út. Viszont jómagam tudtam olyan helyzetet reprodukálni, amelyben ez a fentebb felvázolt megoldás sem segített, ott egyszerűen a Microsoft Office bezárása után a csatolmány újrabeillesztése segített csak.

Ettől függetlenül elég kacifántos kis problémával állunk szemben, szóval ha valakinek van más ötlete/javaslata a fenti hibaüzenet egyszerű felszámolására, az jelezze.

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr998908910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.07.23. 16:42:33

@Bambano: meg a MILF is, de hogy jön ez ide?

fordulo_bogyo 2016.07.23. 18:28:02

Nem segit az, ha megnyitod az Excelt, mielott az Excel objektumot tartalmazo Word wagy egyeb faljt megnyitnad? Ugy sejtem csak arrol van szo, hogy a fajl nem tudja meghivni az Excelt, de ha az mar eleve fut (akar uresen), akkor mukodik?
Mas program-parokkal mar jartam igy. A beagyazott program manualis megnyitasa segitett.

Bambano 2016.07.23. 22:32:06

@toportyánféreg: a LaTeX ebben a betűkombinációban írva, egy szövegformázó, kiadványszerkesztő rendszer. ha ezt használod, megszűnnek a szövegszerkesztési problémáid.

Lev Davidovics Bronstein 2016.07.24. 17:39:02

tom, paraszt vok, de vinrarral láccik jól az ekszel?

2016.07.30. 22:08:18

@Bambano: arra próbáltam utalni, hogy mik köze ennek a poszt problematikájához?
(valamikor a 90-es években már hallottam róla amúgy, amiről Te írsz :)
süti beállítások módosítása