Office Guru

Word-fájl tartalma a lehető leggyorsabban PowerPointba diákba

2017. április 25. - Office Guru

A mai poszt két Office-program, a Word és a PowerPoint kapcsolatát fogja kicsit boncolgatni egy olvasói kérdés megválaszolásán keresztül. A kedves kérdező arra volt kíváncsi, hogy milyen egyszerű módszerek léteznek Word dokumentumok gyors PowerPoint prezentációvá történő alakítására. A következőkben tehát egy ilyen módszert fogok bemutatni, amely az én véleményem szerint szöveges tartalmú prezentációknál az egyik leggyorsabb módszer erre az átalakításra - persze jöhetnek más, jobb, hatékonyabb ötletek kommentben, Facebookon vagy levélben.

Adott tehát a következő szövegfájlunk, ebből szeretnénk villámgyorsan prezentációt készíteni:

ppword1.jpgVégezzünk el rajta bizonyos formázásokat előzetesen, első lépésként azokat a címeket/bekezdéseket, amelyeket külön slide-okra akarunk és amelyek a slide-ok főcímei lesznek, a Home ribbonfül Styles szekciójában állítsuk Heading 1 típusú formátumra.

ppword2.jpgAz alcímeket/fő bullet pointokat állítsuk Heading 2 típusra:

ppword3.jpgÉs végül a szöveg, az alcímekhez tartozó tartalom legyen Heading 3:

ppword4.jpgÉrtelemszerűen ha további alábontásokat, tartalmakat is akarunk még, akkor azokhoz a szövegrészekhez rendeljünk egy külön Heading típust.

Ha beformáztuk megfelelően a Word fájlunkat, akkor Wordben a File menü Options almenüjéből válasszuk a Quick Access Toolbar opciót, majd a Ribbonon nem szereplő parancsok legördülő menüjének kiválasztása után tegyük ki a QAT-re a Send to Microsoft Powerpoint parancsot:

ppword5.jpgEzután már csak annyi dolgunk van, hogy rákattintunk a gombra:

ppword6.jpgÉs íme, elkészült az eredmény:

ppword7.jpgAhogy az a folyamat során valószínűleg elég egyértelműen látszott, olyan formátumban pakolhatjuk át a szövegeinket, amilyenben csak akarjuk, annyi szükséges hozzá, hogy előtte dolgozzuk meg a Word formátumát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4212454553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

19SZZS75 2017.04.25. 22:19:41

Hello OfficeGuru!

Kiváló, köszönöm!

Storm Region 2017.04.27. 22:36:36

Beformázni? Ilyen hülyeséget.... MEGformázni. A végeredmény egy olvashatatlan dia. Alap, hogy egy diára a lehető legkevesebb szöveget tegyük...

Office Guru 2017.07.01. 11:04:11

@Storm Region: Ezzel egyet is értek, a lehető legkevesebb szöveg és a legtöbb design és vizualitás az irányvonal, viszont vannak esetek, amikor nem ez a feladat...
süti beállítások módosítása