Office Guru

Visszatérő poszt 3 Outlook-tanáccsal avagy hogyan tartsunk meg a naptárunkban egy visszautasított megbeszélést?

2017. június 08. - Office Guru

Jelentősebb, privát elfoglaltságoknak köszönhető kihagyás után ismét folytatódik a mindenféle Office-tanácsok, kérdések-válaszok, megoldások posztfolyama, rögtön kezdve egy egyszerű Outlookos írással, amelyben három, az elmúlt időszakban felmerült apró kérdésre keressük és találjuk meg a választ. Meg ezzel talán én is könnyebben visszarázódom a megszokott posztolási ritmusba.

Valószínűleg sokak szembesültek már azzal a problémával egy komplexebb levél nagy sebességgel történő gépelése során, hogy alapbeállításként az Outlook korrigálni fogja szavainkat, ha esetleg az első nagybetűt egy újabb nagybetű követné. Valahogy így:

outlook1.JPGA megoldás mindösszesen egyetlen pipa kikattintása, amelyhez lépjünk először az Outlook Options menübe a File menü Options almenüjére való kattintással, majd a Mail menüt kiválasztva kattintsunk a Spelling and Autocorrect gombra:

outlook2.JPGItt a Proofing alatt következzen az AutoCorrect options:

outlook3.JPGAz mondjuk már érdekes kis kérdés lenne, hogy az előző menüben az Autocorrect miért kis c-vel szerepel, amikor a következőben már nagy C-vel...

Az AutoCorrect menüben aztán végül az AutoCorrect fül alatt találjuk a minket érdeklő opciót, de ha körbenézünk ezeken a füleken, akkor elég sok finomhangolási lehetőséget találunk még:

outlook4.JPGA következő tanács az Outlook naptárját érinti, amelyben alapesetben harminc perces beosztások szerint tudunk megbeszéléseket, feladatokat ütemezni, de azért sokszor előfordulhat, hogy nem éppen egészkor vagy félkor kell kezdenünk egy találkozót, hanem mondjuk 45-kor vagy éppen 10-kor. És ha nem akarjuk állandóan kézzel hegesztgetni a meghívóinkat, akkor esetleg át is állíthatjuk a naptár beosztását. Ehhez a naptáron állva nyomjunk jobb gombot, majd válasszuk a View Settings opciót:

outlook5.JPGItt az Other Settingsre kattintva már láthatjuk is, hogy milyen opcióink vannak a naptár beosztását illetően:

outlook6.JPGÉs a végére a harmadik, végképp szükségtelen kis tanács, amely egy megbeszélés meghívójának visszautasítását érinti. Hogyan oldjuk meg azt a kérdést, ha egy meghívót vissza akarunk utasítani, de közben pedig szeretnénk magát a találkozót megtartani a naptárunkban?

A megoldás erre nem egy funkció, hanem egy szimpla kis trükközés, azaz először CTRL+C és CTRL+V segítségével másoljuk le a megbeszélésünket, ezután utasítsuk vissza az eredeti megbeszélést és már meg is vagyunk, hiszen a másolattal ott van a naptárunkban a találkozó, de közben pedig vissza is utasítottuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr6412580225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása