Office Guru

Két Outlook egyperces péntek estére

2017. november 17. - Office Guru

A leggyakrabban használt Office-modulok közül kérdés nélkül az Outlook az, amelyikről a legkevesebbet lehet írni, egyszerűen csak azért, mert a rengeteg lehetőség ellenére a felhasználási mód roppant egyszerű, főleg ha nem használjuk extra dolgokra (pl. formok). Így nem meglepő módon én sem írok róla túl sokat a blogon, de hogy kicsit kivételt tegyünk a folyamatos Excel-posztok áradatában, két múltbeli Outlookos kérdés megoldását fogom bemutatni a továbbiakban.

Az első kérdés arra irányult, hogy míg az Outlook korábbi verzióiban (2007 és azelőtt) megosztott naptárban (Shared Calendar) lehetett Private foglalást, megbeszélést rögzíteni, addig később (2010, 2013, 2016) ez a gomb már nem inaktívvá vált egy Shared Calendar esetén. Tehát egy új megbeszélést szeretnénk berögzíteni:

05_1.JPGDe hiába keressük a meghívó Appointment ribbonfülén a Tags szekcióban a Private kis lakat-ikonját, az már szépen ki van szürkítve:

01_1.JPGDe nem szabad feladnunk, a megoldás nincs messze, kattinsunk csak a File fülre, majd a középső menüből válasszuk ki a Properties ikont:

02_1.JPGA felugró ablak több szempontból is érdekes és hasznos az ismerete, hiszen többek között itt tudunk például levélküldést időzíteni vagy azt beállítani, hogy a levelünk elolvasásáról kapjunk mondjuk értesítést. De most minket az első, Settings szekció érdekel, ugyanis itt van egy Sensitivity névre hallgató menü, amely alapesetben Normal értéken áll.

Ezt állítsuk át Private státuszra:

03_1.JPGÉs már működik is a megosztott naptáron belüli Private foglalás:

04_1.JPGA másik kérdés, ami a mai posztban terítékre kerül, a rendszeres (recurring) Out of Office üzenet beállítása, ami alapesetben nem lehetséges beépített funkció segítségével, tehát minden alkalommal magunknak kell be- és kikapcsolni az értesítő üzenetet távollétünkről. Ennek áthidalására használják elég sokan azt a megoldást, hogy ütemeznek egy megbeszélést:

05_2.JPGMajd a meghívó Recurrence menüjére kattintva be kell állítanunk, hogy mikor is nem vagyunk elérhetőek visszatérő jelleggel:

07_1.JPGMajd a Recurrence menü mellett megbúvó Show As legördülő menüből kell kiválasztanunk az Out of Office státuszt:08_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9313294649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása