Office Guru

A kockára váltó smiley titka

2017. november 27. - Office Guru

cut0.JPGEz lenne tehát az olvasói felvetés, következzen egy lehetséges megoldás ennek kiküszöbölésére. Szóval alapvetően ha Outlookban beírunk egy kettőspontot és egy zárójelet, egy szóköz lenyomása után automatikusan átalakul mosolygós hangulatjellé - feltéve persze, ha a megfelelő beállításaink már eredetileg is megvoltak (például a Show Picture Placeholders és társai).

cut1.JPGEgy lehetséges megoldás az lehet, ha a Home ribbonfülünk Symbols szekciójában a Symbol menüre kattintunk:

cut2.JPGMajd a Symbols fül alatt a Wingdings font 74-es Unicode számú karakterét, a mosolygós arcocskát választjuk ki. Ezt így simán be is tudnánk szúrni, de az nem hosszútávú megoldás, ezért a mosolygós smileyn állva kattintsunk a lentebb látható AutoCorrect gombra:

cut3.JPGEzután pedig a felugró ablak Replace mezőjébe írjuk be a kettőspont-zárójel kombinációt, majd kattintsunk a Replace gombra, hogy az eredetileg már itt lévő átalakításunkat lecseréljük az újra:

cut4.JPGÉs innentől kezdve szépen működik is:

cut5.JPGElképzelhető, hogy nem ez a legjobb megoldás és ez nem is az eredeti kiváltó okot szünteti meg, de tüneti kezelésként mindenképpen segítség, amíg elmélkedünk egy másik lehetőségen.

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr813398853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása