Office Guru

SharePoint listák másolgatása balról-jobbra

2016. augusztus 03. - Office Guru

Folytatva SharePointos elmélkedéseimet, a mai posztban arra fogunk egy gyors, csattanós választ adni, hogyan lehet különféle listáinkat egy az egyben másolgatni különböző SP-oldalaink között, anélkül, hogy bármit veszítenénk a tartalomból. Ennek többféle oka is lehet, például archiválni szeretnénk az eddigieket vagy éppen más-más célközönséggel akarjuk majd folytatni a munkát a későbbiekben.

A lényeg, hogy szerveroldalról is elérhető a szükséges eredmény, de egyszerűbb felhasználói oldalról is végrehajtható a másolás, amelynek legelső lépéséből már valószínűleg rutinosabb SP-felhasználók tudni is fogják, hogy mit fogunk tenni.

Első körben az érintett listánkon állva, a Ribbonon a List fül alatt a List Settings menüpontot válasszuk ki, majd a megnyíló beállítási lehetőségek ablakában válasszuk a Save list as template opciót:

una0.bmpEzután értelemszerűen következnek a template mentésének beállításai, úgy mint név, fájlnév és leírás, illetve a legfontosabb lehetőség, az Include Content opció:

una1.bmpEzt szépen leokézzuk és a következő ablakkal szembesülünk:

una11.jpgAz előbb megadott néven lementésre került a template-ünk az adott oldal List template könyvtárába, amely könyvtárat a megjelölt linken el is érhetünk és tegyünk is így, hiszen abból a könyvtárból fogjuk majd saját gépünkre lementeni ezt a templatet.

Ahogy a kis képen is látható, ebben a List template könyvtárban egyszerűen csak kijelöljük az újonnan létrehozott fájlunkat, majd a Download a Copy opciót választjuk és lementjük a gépünkre:

una12.jpgHol is tartunk most a folyamatban? Fogtunk egy létező SP-listánkat, majd tartalommal együtt templateként lementettük valahova a saját gépünkre.

A továbbiak már egyszerűen kitalálhatóak, hiszen most jön az a lépés, hogy átmegyünk a másik SP-oldalunkra, ahol a listának a másolatát létre akarjuk hozni és feltöltjük a korábban lementett templatet a List template librarybe.

Ezt a könyvtárat a Site Actions -> Site Settings menüből érjük el a Galleries menüpont alatt.

una3.bmpBelépve a könyvtárba, egyszerűen csak Upload Documenttel feltöltjük a kész listánkat:

una4.bmpEzután pedig hozzunk létre egy új listát az oldalon, a lista template-jeként válasszuk ki a korábban feltöltöttet és láss csodát, kész is vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr688933490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J. McClane 2016.11.22. 06:35:13

A tartalom kapcsan van egy 50mb-os limit ha jol tudom. Sharepoint 2010-ben volt, es szerintem a sharepoint onlineban is.
süti beállítások módosítása