Office Guru

Három aprócska, ám mindennapokat megkeserítő probléma megoldása Outlookból

Még a Touchpaddal küszködőkre is gondoltak a fejlesztők!

2015. november 09. - Office Guru

Ahogy én látom, az Outlookkal a legnagyobb felhasználói probléma az, hogy a felhasználók nem igazán ismerik ennek az Office-modulnak az összes lehetőségét, hiába a sok leírás és dokumentáció, nem biztos, hogy sokaknak nyilvánvaló, hogy például az Outlook 2013 az olvasatlanul törölt leveleket megőrzi az utókornak, tehát nem kell aggódnunk, ha véletlenül távolítottunk el valamit a bejövő leveleink közül.

Úgyhogy ennek apropóján ebben a posztban három olyan kérdést járok körbe röviden az Outlook 2013-ban, amelyek mindegyike okozhat komoly fejtörést a mindennapokban, kezdve kapásból azzal, amelynek megoldása bizonyos mértékig hasonlóan működhet korábbi verziókban is:

Mit lehet akkor tenni, ha elküldtünk egy levelet, de valamiért megakadt az Outboxunkban (elértük tárhelyünk maximális méretét, megszakadt a kapcsolatunk a szerverrel, nagyon belassult a szerver) és már nem is szeretnénk kiküldeni, egyszerűen meg akarunk tőle szabadulni?

Törölni ugyebár az Outlook nem engedi alapesetben, a felugró üzenetében rámutatva, hogy a küldés folyamatban van, így kicsit más irányban kell kutakodnunk, íme két lehetséges megoldás:

1. A Ribbonunk SEND/RECEIVE füle alatt található Preferences szekcióban lévő Work Offline funkcióval kapcsoljuk Outlookunkat Offline állapotba, majd várjunk néhány percet - ezután már menni fog a törlés.

0009.bmp2. Újabb Windows verziók esetén a Start menü Search parancssorába írjuk be, hogy "Outbox", majd az így megnyíló listában vadásszuk le a beragadt e-mailünket és töröljük ki - fontos feltétel, hogy közben lépjünk ki az Outlookból.

0008.bmpA fejlesztők gondoltak azokra a hozzám hasonló ügyetlenekre is, akiknek touchpaddal kicsit nehezebben megy a modul kezelése, így beépítettek egy funkciót, amellyel egérre vagy éppen touchpadra optimalizálhatjuk a programot. Ezt a Quick Access Toolbar legfelső sorban található apró kis nyilacskájára kattintva érhetjük el, itt találjuk ugyanis a Touch/Mouse Mode funkciót.

0004.bmpHa erre rákattintunk, hozzá is adjuk a Quick Access Toolbarhoz és használatra készen várja döntésünket az örök kérdésben: touchpad vagy egér?

0005_1.bmp

0006_1.bmpHa a touchpados verziót választjuk, akkor láthatóan megnőnek a különböző ikonok között a távolságok, így kisebb eséllyel kattintunk mellé és okozunk magunknak kellemetlen perceket:

0007.bmpÉs a poszt végére egy olyan kérdés, amelyre sajnos megfelelő választ még nem sikerült találnom, küzdök már vele egy ideje, de még mindig csak átmeneti, tüneti kezeléssel rendelkezem: a Ribbonról bekapcsolható To-Do Bar Calendar szekciójában a megbeszélések csak kezdődátummal jelennek meg, így nem igazán átlátható, hogy egy találkozó mennyi ideig fog tartani vagy mennyi idő telik el két mgbeszélés között.

0002_1.bmp

00001.jpg
Két átmeneti megoldás van a problémára, az egyik ha belépünk a Calendar képernyőnkre, ahol már jóval bővebb információkat láthatunk a megbeszélésünkről vagy szimplán az adott találkozó fölé húzzuk az egerünket és ott már kiírja a záró időpontot is:

0003_1.bmpMindenesetre ha valakinek erre van jobb ötlete, bátran írja meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr998066266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása