Office Guru

Hova tűnt a Share Workbook gombom?!

2019. február 02. - Office Guru

Nem tudom, hogy valaki szembesült-e már a következő "hibával" (mint később látni fogjuk, inkább csak kérdésről van szó) Excelben az Office 2016-os verziójában, de gondoltam megosztom a megoldást, ami nekem segített, hátha ezzel meg tudok spórolni egy jó adag idegeskedést vagy kutakodást a neten valakinek. A probléma alapvetően elég egyszerű, megosztottá (Shared) akarunk tenni egy Excel munkafüzetet, de hiába keressük a Review ribbonfül alatt a Protect menüben csak ezt látjuk:

hello.PNGTehát ha lenne rajta megosztás, azt le tudnánk venni róla, de valamiért nincs rá lehetőségünk, hogy megosszuk a fájlunkat. Mielőtt a miértre kitérnénk, álljon itt egy megoldási javaslat. Kattintsunk jobb egérgombbal a ribbonon, majd a felugró context menüből válasszuk ki a Customize the Ribbon menüpontot:

hello02.PNGA Choose commands legördülő menüből válasszuk ki az All Commands lehetőséget, majd görgessünk le a Share Workbook (Legacy) parancshoz, majd Addel adjuk hozzá a ribbonunkhoz. Fontos, hogy már meglévő csoportba nem tudjuk betenni ezt az új parancsot, ezért létre kell hoznunk egy új Custom Groupot a New Group lenyomásával.

hello03.PNGA hozzáadás után pedig szépen meg is jelent a Review ribbonfül alatt az új parancs, amit már úgy tudunk használni, ahogy korábban is megszoktuk a megosztási lehetőséget.

hello04.PNGA miértre a válasz pedig igazából egy új funkcióban rejlik, méghozzá a co-authoring lehetőségben, ami a legújabb Excel-verzióban már megváltoztatta a korábbi megosztási opciókat, így Shared workbook már nem létezik abban a formában mint korábban. Tehát az, hogy nem találjuk a Share Workbook gombot a helyén, szándékos, helyette ugyanis a jobb felső sarokban lévő Share gomb lenyomásával és e-mail címek megadásával már a felhőben tudunk egyszerre dolgozni ugyanazon a munkafüzeten - követve egyébként a tech világban jelenleg vezető irányt, a felhő alapú munkát.

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr2214603976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyadmajma 2019.08.29. 20:17:03

Üdv!

nem ehhez a témához tartozik, de ez az utolsó bejegyzés, és sehol nem találom a hibát, hogy mit írtam el.
VBA-ból kéne egy képletet beírni egy cellába (excel 2016).
CELLS(SOR, 6).FORMULA="IF(L1=N1+Q1+T1+W1+Z1+AC1+AF1+AI1+AL1+AO1;0;F1-E1)"
Beszúr egy sort, feltölti a kellő adatokkal, de ez a képlet nem látszik a cellában(G oszlop). ha kitörlöm az L oszlopból a feltöltött értéket, és beírom kézzel, akkor meg megjelenik a képlet a G oszlopba.
Mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm a segítséget.

anyadmajma 2019.09.06. 17:31:26

@anyadmajma: na, amekkora lúzer vagyok, megvan a megoldás.
Pedig mind a kb 25-30 oldalon, amin néztem oda volt írva, hogy VB-ben vesszőt kell rakni, nem pontosvesszőt elválasztónak, aztán majd amikor ő beírja a cellába a képletet, már pontosvesszőt fog rakni. meg magyarul fogja az angol képleteket is beírni (excel2016)
süti beállítások módosítása