Office Guru

Mégis hová tűnt a "Click here to view more..." link az Office levelezőjének 2016-os verziójából?

2016. november 05. - Office Guru

Aki már régebb óta gyűri ezt a verziót, ő valószínűleg együtt tud már ezzel élni, de az újonnan érkező felhasználók számára igencsak meglepő lehet Outlook 2016-ban, hogy Microsoft Exchange Server mailbox használata esetén az Inboxban már eltűnt a Click here to view more on Microsoft Exchange link a levelek alatti sávból és a program már csak az újabb elemeket jeleníti meg.

Elvileg ezt az üzenetet keresnénk:

001_1.bmpHelyette szimplán már csak ennyit látunk:

001a.bmpAki használ beállított mozgatási szabályokat vagy régebbi leveleket már nem tárol az Inboxában, azok számára ez nem okoz problémát, de aki nem így tesz és nem volt erre felkészülve, annak igazából workaround megoldás után kell néznie, mert ahogy olvastam, a Microsofttól elvileg várható egy fix kiadása, ami visszahelyezi majd a korábbi verziókból megismert linket, de ez még a kanyarban sincs.

Az átmeneti megoldások közül az első a legegyszerűbb, de valószínűleg a legkevésbé komfortos, hiszen ez azt várná tőlünk, hogy az Outlook webes applikációba lépjünk be és a weben böngésszünk leveleink között.

Napjaink tárhelykapacitásait figyelembe véve a második a legjobb talán, amelynek első lépéseként a File Ribbonfülre kattintunk, majd a felugró menüben az Account Settings almenüt válasszuk:

002_1.bmpItt a saját mailboxunkon állva válasszuk a Change menüpontot az E-mail fülről:

003_1.bmpA felugró ablakban pedig a Use Cached Exchange Mode boxba tegyünk pipát (ha még nem lett volna, de elvileg defaultban ott van), majd a Mail to keep offline csúszkát húzzuk fel Allra, azaz az összes, Inboxban lévő levelünket letöltve, saját gépen tároljuk.

004.bmpNagy tárhelyigényre lesz hozzá szükség (főleg ha az egész családi fotóalbumot itt tároljuk), de vagy ezt választjuk vagy megpróbáljuk elkerülni a régi levelek bejövő postafiókban történő megőrzését.

Egyébként az offline tárolás default mérete tárhelyünk méretétől függ automatikusan, 32 GB vagy az alatti merevlemezkapacitásnál 1 hónapra van belőve a csúszka, 64 GB és 32 GB között 3 hónapra, afölött pedig 12 hónapra. Persze célszerű a leveleinket folyamatosan archiválnunk, mert már előfordult olyan eset is, hogy a tárolt levelek mennyisége olyan óriási volt, hogy a csúszka maxra húzásánál a program egyszerűen összeomlott.

Harmadik workaroundként még elvileg használhatjuk a Folder Ribbonfül View on Server funkcióját is, de ez bizonyos esetekben nem érhető el, így talán a második megoldás lehet a legjobb - persze egészen addig, amíg a Microsoft elő nem áll valamilyen új updatettel, ami visszahelyezi a jól megszokott linkünket az Inboxba.

005.bmpTermészetesen a fentiek csak saját elmélkedések, így ha esetleg van valakinek jobb ötlete vagy javaslata, ne habozzon megosztani.

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr711932507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

káposzta 2017.01.27. 11:16:56

Köszi szépen, működik :) Hiányoztak a régi leveleim :)
süti beállítások módosítása