Office Guru

Bemutatkozás - célkitűzés - jövőkép

2015. augusztus 20. - Office Guru

A blog első posztjában amellett, hogy üdvözölni szeretnék minden látogatót, néhány szóban meg szeretném indokolni, miért is láttam szükségesnek egy ilyen oldal létrehozását, hiszen sokakban felmerülhet a kérdés, tényleg van-e igény egy sokadik, Office-trükköket bemutató blogra. Ahogy én látom, a válasz igen, ugyanis bár magyar nyelven rengeteg tanfolyam, tanácsadó cég, oktatás és dokumentáció elérhető, a fogós kérdésekre a magyarázatok általában kizárólag csak angol/kínai nyelven lelhetőek fel - ha megtalálhatóak egyáltalán, ugyanis elég sok az olyan kérdés, amely fel sem merült korábban internetes fórumokon.

Itt beszélhetünk egymásba ágyazott függvényekkel megoldott Excel-problémáról, Outlook-kérdésekről vagy éppen Sharepoint-library létrehozási és hozzáférési gondokról. A posztokban egy-egy probléma fog megvitatásra és elemzésre kerülni, amelyek jöhetnek az én privát tapasztalataimból, de nagyon szívesen látom a kérdéseket a látogatóktól e-mailben (officeguruhelp@gmail.com) vagy itt szimplán egy kommentben is

A téma bármi lehet, ami Office alkalmazásokkal kapcsolatos: Excel, Word, Powerpoint, Access, Outlook, Infopath stb., de jöhetnek kérdések Sharepointhoz is. A hely és az idő szűkös, de azért minden sorra fog kerülni egyszer.

Jó tanulást és problémamegoldást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr477720472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosal 2015.08.22. 23:04:00

Örülök, hogy elindult ez a blog.
Eddig jók a posztok, tetszik.

tatosa 2015.09.12. 08:22:22

Hiánypótló, hasznos, problémamegoldó, segítség

dibbler 2018.11.25. 08:54:44

sok-sok-sok fa, nem látjuk az erdőt.
Azzal szoktam kezdeni, hogy az Office-ra az MS ráköltött néhány (tíz) milliárd dollárt, vlszleg az Excel a legjobb minőségű ma kapható app.
És a többi alappontok, miért pivot, miért SO hívatkozás, miért munkalapfv és alig VBA, miért névkezelés, miért feltételes formázás, ...
Mik az MS ajánlásai egy összetett aktív tábla szerkezetére, milyen színhasználatot javasol az MS, ...
Mit tud az MS az átlagember prezentáció megértéséről, felfogásáról, miért tartjuk be az MS javaslatait szinte betű szerint.
süti beállítások módosítása