Office Guru

Rövid Outlook-kérdések rövid válaszokkal

2016. április 12. - Office Guru

A mai posztban egy-két olyan Outlook 2013-at érintő kérdésre fogom megadni a választ, amelyek az elmúlt hetek során merültek fel és amelyek egyike sem ér egy külön posztot (hiszen nem beszélünk komplex problémákról), de talán ha egy helyen összegyűjtve kerülnek bemutatásra, akkor valakinek segítség lehet még a jövőben valamelyik javaslat.

1. Van-e mód arra, hogy Outlookban egy mailbox esetében ne az olvasatlan levelek számát, hanem az összes levelet mutassuk ki a folder neve mögött zárójelben?

Első lépésként kattintsunk az adott mailboxunk nevén jobb gombbal, itt válasszuk ki a Properties menüpontot, majd a felugró ablak General fülén állítsuk át a rádiógombot arra, amit szeretnénk.

s01_1.jpg

s02_1.jpgÉs kész is vagyunk:

s03_1.jpg

2. Ha sokszor rögzítünk feladatokat a Task Listünkre, ráadásul ezt emlékeztető beállításával tesszük, akkor felmerülhet az igény a default reminder time átállítására. Hogy tudjuk ezt elérni?

s04_1.jpgEzt és még egyéb, taskokhoz kapcsolódó beállítást is meg tudunk tenni, ha az Outlook Optionsben a Tasks menüre kattintunk.

s05_1.jpgSzíneket, default reminder időpontot tudunk babrálgatni itt, sőt még status riportot is kérhetünk, ha megoldunk egy hozzánk rendelt feladatot.

3. Frissítések, lefagyások, hideg újraindítások után fordulhat elő a következő hibaüzenet:

s06.pngIlyenkor legegyszerűbben úgy tudjuk mégis indulásra késztetni levelezőnket, ha a Start menüből közvetlenül is indítható Command prompt segítségével a /resetnavpane paraméterrel indítjuk az Outlookot:

s07_1.jpg4. Ez akár következhet az előző pontban említett /resetnavpane paraméterrel történő indítás miatt is, de a lényeg, hogy Compact navigációs nézet helyett az Outlook alsó részén egymás mellett ikonok helyett szöveges nézetként jelennek meg a Mail, Calendar, People, Tasks és a három pont opciók:

s08.pngEnnek orvoslásához kattintsunk a három pontra, majd az itt megjelenő kis menüből válasszuk a Navigation Options menüpontot:

s09_1.jpg

Az így felugró Navigation Optionsnél pedig válasszuk ki a Compact Navigation checkboxot és OK!

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr388598004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása