Office Guru

Újabb két apró, ám idegesítő Outlook-funkció eliminálása

2016. június 22. - Office Guru

A mai rövid, "visszatérő" posztban két egyszerű Outlook kérdésre próbálom megadni a választ - mindkettő roppant zavaró és a kikapcsolásuk önmagában nem túlságosan magától értetődő.

Hogyan lehet eltüntetni a leveleink tetején megjelenő Apps Bart?

Ahogy a képen is látható, ez lenne az a kékes csík, amely különféle applikációkat és lehetőségeket tartalmaz, úgy mint Bing Maps, Actions vagy éppen Suggested Meetings néven.

actionitem.bmpElsőként fontos tudni, hogy ez az opció csak akkor működik, ha van Exchange szerverünk beállítva, ellenkező esetben ezzel a kérdéssel nem is fogunk szembesülni. És ha van Exchange szerverünk beállítva, akkor a megoldás is könnyen adja magát, egyszerűen csak a File menübe kell lépnünk, ahol szép nagy betűkkel látszik középen a Manage Apps funkció.

manageapps.jpgEzzel eljutunk arra az oldalra, ahol tudunk hozzáadni vagy eltávolítani applikációkat.

A másik mai kérdés: Hogyan tudjuk azt elkerülni/megoldani, hogy ha bármilyen mailboxunkban bekategorizálunk, bezászlózunk egy levelet, az automatikus ne kerüljön be a Task (To-Do) listünkre?

A megoldásom nem biztos, hogy a legjobb vagy a legegyszerűbb, de elvileg ezzel kezelhető a probléma (ha ezt annak nevezhetjük). Magáról a To-Do listről manuálisan, a jobb gombbal előhívható Remove from List opcióval eltávolíthatjuk az adott levelet, de ez eltávolítja a kategorizálást is a levelünkről, amit szintén nem akarunk.

Úgyhogy első lépésként menjünk a Ribbonunk View füle alatt található View Settings menüpontba:

view1.jpgItt válasszuk ki a Filter menüpontot, ugyanis a tervünk az, hogy kiszűrjük ezen e-maileket a task listünkről:

view2.jpgA Filter ablak Advanced fülére lépjünk át, itt a Define more criteria szekcióban lévő Field legördülő menüből válasszuk ki és szúrjuk be a Message Class feltételt:

view3.jpgA feltétel pedig legyen Message Class contains task és ezzel csak a taskokat jelenítjük meg, a zászlózott leveleket nem.

view4.jpgMűködő megoldás lehet még a Flag Status feltétel kiválasztása és egyenlővé tétele az Unflagged értékkel:

view5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://officeguru.blog.hu/api/trackback/id/tr68833582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása